Het Koolhydraatarme Dieet Hoeveel Koolhydraten Is De Juiste Hoeveelheid voor Jou?

Mensen beginnen vaak met het volgen van een koolhydraatarm dieet omdat ze graag af willen van hun overtollige kilootjes. Als je een beetje inleest over het hoe en waarom van een koolhydraatarm dieet en begrijpt hoe het werkt, is het vaak makkelijk om veel overgewicht te verliezen in een relatief korte periode, maar zelfs het koolhydraatarme dieet is niet de oplossing van alle gewichtsproblemen.

Koolhydraten

Er zijn een behoorlijk aantal verschillende diëten die als koolhydraatarm bestempeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het Atkins dieet, dr Frank dieet en het Dukan dieet. Ook het mentaal dieet behoort tot de groep koolhydraatarme diëten en is een van de oplossingen voor mensen die graag snel en veel af willen vallen.

Echter, wat is nou precies de beste aanpak, welk dieet kun je het beste volgen en hoeveel koolhydraten zijn nou eigenlijk echt nodig en goed voor je? Als je bijvoorbeeld kijkt naar het Dukan dieet, dat waarschijnlijk een van de meest strikte dieten is als het gaat om de koolhydraten, zul je zien dat je vooral in de eerste fases helemaal geen koolhydraten mag eten.

Ook met het mentaal dieet kun je behoorlijk indrukwekkende resultaten halen door precies te volgen wat er in het boek wordt gezegd, en vele honderden mensen zijn al tientallen kilo´s afgevallen.

Belangrijk is vooral stil te staan bij de periode die na het snelle afvallen komt, het stabiliseren en op gewicht blijven, en vaak is daar waar het probleem ligt, men kan wel afvallen, maar niet op het juiste gewicht blijven. Dit is vaak omdat met te snel weer terugvalt in de oude levensstijl en niet meer het gewicht in de gaten wil houden.

Dit is in feite heel erg jammer, want vooral het Dukan dieet en het mentaal dieet besteden veel aandacht aan die uiterst belangrijke periode waarin je de grondslag kan leggen voor een leven met een gezond gewicht. Het is namelijk uiterst belangrijk om er voor te zorgen nooit meer terug te gaan naar de situatie met overgewicht, en dit kan je doen door goed te bekijken hoe je lichaam omgaat met koolhydraten en precies de raadgevingen op te volgen die zo duidelijk worden beschreven in het mentaal dieet.

Alleen dan kan je precies weten hoeveel jij persoonlijk nodig hebt aan koolhydraten en waar bij jou de grens ligt tussen genoeg koolhydraten en teveel, de grens die ook het verschil betekent tussen een gezond gewicht en overgewicht.

Wil je precies weten hoe je snel af kunt vallen en voor de rest van je leven op een gezond gewicht kunt blijven, dan raden we je aan de raadgevingen op te volgen die worden gegeven in het mentaal dieet, zodat je zeker weet dat je gewichtsproblemen voor eens en voor altijd over zijn.