Afvallen door hormoonhuishouding in balans te brengen

Maar al te vaak wordt er gezegd tegen mensen met overgewicht, dat ze maar meer moeten bewegen en minder eten, dat ze gewoon lui zijn en dat het hun eigen dikke schuld is dat ze te zwaar wegen.

Het wordt echter steeds duidelijker, dat er bij overgewicht vaak meer factoren meespelen dan simpelweg teveel eten. Een disbalans in de hormoonhuishouding lijkt namelijk steeds vaker van grote invloed te zijn. Hormonen bepalen namelijk, naast een hoop andere zaken, waar men vet opslaat in het lichaam en op welke plaatsen.

Op het moment dat je besluit wat te willen gaan doen aan je overgewicht, doe je er dus goed aan om er voor te zorgen dat je hormoonhuishouding volledig in balans is, zodat je makkelijker overtollig vet kan verliezen.

Als je hormonen in balans zijn, zul je namelijk merken dat je lichaam automatisch slanker zal worden, zonder er keihard voor te moeten vechten.

Hoeveel Je Weegt Hangt Niet Alleen Af Van Hoeveel Je Eet

Helaas denken teveel mensen nog steeds, dat hun gewicht puur en alleen afhangt van de hoeveelheid voeding en calorieën die ze per dag eten. Echter, als je een balans in je hormoonhuishouding wilt verkrijgen om blijvend op een gezond gewicht te komen, zul je niet alleen naar je voeding moeten kijken.

Een aantal eenvoudige thuistrainingen die iedereen uit kan voeren, het managen van stress in je leven en een aantal veranderingen in je voedingspatroon kunnen een wereld van verschil betekenen. De combinatie van die 3 elementen zal je leiden naar een vitaal, gezond en blijvend slank lichaam vol met energie.

Natuurlijk kun je met allerlei verschillende diëten resultaat behalen op korte termijn, maar zolang je de hormoonhuishouding niet in balans brengt, zul je merken dat het afgevallen gewicht net zo snel weer terug komt.

Slechte Gewoontes Leiden Tot Overgewicht

Pas als je inziet dat slechte gewoontes en je oude patroon altijd zullen leiden tot overgewicht, zul je inzien dat je met het aannemen van een aantal gezonde gewoontes een veel beter leven kunt hebben.

Voor dat je denkt dat gezonde gewoontes of “anders eten” meteen betekent dat je geen “lol” meer kunt hebben of niet met je gezin mee kunt eten, zo is het dus niet.

Je zult juist merken dat kleine veranderingen van grote invloed kunnen zijn, vooral als je ze beetje bij beetje doorvoert. Wat echter voor de meeste mensen het keerpunt is als ze beginnen met het balanceren van hun hormonen, is dat men merkt meer energie te hebben. Men krijgt weer meer plezier in het leven, gewoonweg omdat men beter kan bewegen.

Op het moment dat je bewuster omgaat met eten en je gezondheid met sprongen vooruit gaat, zul je merken dat je eigenlijk helemaal niet meer streng hoeft te diëten, omdat je de juiste beslissingen kunt maken.

2012 Wordt het jaar van stoppen met het jojo effect, continue afvallen en weer aankomen hoeft niet meer aan de orde te zijn, als je je gaat richten op het in balans brengen van je hormonen.

Het Gezonde Gewoontes programma is daar bij uitstek geschikt voor, maar als je echt een super start wilt maken, is het verstandig de Superverbrander Methode te bekijken, die compleet gericht is op je hormoonhuishouding.

Deze methode garandeert succes, dus de enige vraag die overblijft is of je echt klaar bent voor een blijvende verandering!